De la Tribalwars Wiki RO
Salt la: navigare, căutare

Ghidul 1 al începătorului

Dupa cum ar trebui sa stiti, primele 5 zile dupa ce v-ati facut contul si ati intrat pe harta aveti protectie. Asta inseamna ca nimeni nu va poate ataca, dar voi puteti ataca pe ceilalti(care nu au protectie si daca aveti cu ce). Aceste prime zile trebuie valorificate la maximum, sunt cruciale pentru dezvoltarea voastra ulterioara. In aceste zile trebuie sa fiti cat mai activi posibil, sa nu pierdeti nici un minut. Voi imparti aceste 5 zile in 3 perioade.


Perioada I (primele 3 zile)

In aceasta perioada orice cladire cu exceptia minelor si a magaziei(pentru a putea depozita resursele pentru construit mine) sunt abosolut INUTILE nota:daca aveti multe sate parasite in jur, este util ca in cea de-a 3 zi sa construiti statuie si sa faceti un paldin pentru a farma satele din jur. Pentru a fi rentabil trebuie sa fiti foarte activ si sa farmati constant, alfel nu isi are rostul strategia.


Perioada II (ziua a patra)

In acest moment este timpul sa ne gadim la iesirea din protectie si sa incepem pregatirile. Construim cazarma(in prealabil si cladirea principala pana la nivelul 3) si recrutam primele trupe(20-30 lancieri, lancierii sunt o excelenta unitate de farmat la inceput, duc multa prada, si costa putin) cu care vom incepe sa farmam satele parasite din jur si pe cele cu punctaj mic(care nu s-au dezvoltat de la inceputul lumii). Ridicam si zidul la nivelul 5 minim si ascunzatoarea pana la nivelul 10.


Perioada III (ziua a cincea)

În ziua a 5-a (ultima zi de protectie) este timpul sa ne pregatim sa dam piept cu vecinii. Ridicam cladirea principala la nivelul 5, cazarma la nivelul 3 si construim fieraria. Odata construita fieraria incepem sa recrutam spadasini, aproximativ 50 la numar. Spadasinii sunt o excelenta unitate defensiva impotriva infanteriei(lancieri/spadasini/topoare) deci va fi foarte utila in apararea satului impotriva dusmanilor. De asemenea ridicam si zidul la nivelul 10.

Final

Cladiri: Cladirea principala - nivelul 5 Cazarma - nivelul 3 Grajd - nivelul 0(neconstruit) Atelier - nivelul 0(neconstruit) Fierarie - nivelul 1 Curte nobila - nivelul 0(neconstruit) Piata centrala - nivelul 1 Statuie - nivelul 1 Taietori de lemne/Mina de argila/Mina de fier - variabil(in functie de activitate vor fi mai sus sau mai jos) Ferma - variabil(in functie de nivelul minelor si trupe) Magazie - variabil(in functie de nivelul minelor; dupa estimarile mele maxim 13) Ascunzatoare - nivelul 10 Zid - nivelul 10 minim

Trupe Lancieri: minim 50 (la viteza serverului 1, la viteza 2 minim 100) Spadasini: minim 50 (la viteza serverului 1, la viteza 2 minim 100) Paladin

Daca respetati cerintele de mai sus va garantez 99% ca nu veti avea probleme cand iesiti din perioada de protectie. Bafta!

Dupa cum sititi s-au creat si alte lumi, de exemplu Lumea 11-12, iar acolo puteti sa cresteti si sa va dezvoltati mult mai repede, avand in vedere ca minele si taietorii dau mult mai multa materie prima.

© Asfaloth, ABC...