De la Tribalwars Wiki RO
Salt la: navigare, căutare

Noul sistem al paladinului cu abilităţi


Noul sistem al paladinului implică mai multe opțiuni!

Nu numai că veți putea recruta mai mulți paladini, dar veți putea incrementa nivelul aferent acestora în vederea specializării lor în funcție de propriul stil de joc!


Paladinul


Cu acest update veți putea recruta până la 10 paladini. Ca de obicei, veți putea recruta un singur paladin pe satul de start. După un anumit număr de sate veți avea posibilitatea de a recruta mai mulți paladini.

Numărul de sate pentru a putea recruta alți paladini de care veți avea nevoie se prezintă astfel: 1, 3, 5, 10, 20, 35, 50, 65, 80, 100.

Statuie - Privire Generala ( click pe poza pentru mărire )

Fiecare paladin poate (şi trebuie) să fie cercetat individual şi antrenat pentru construirea propriului arbore de abilităţi. Vor fi consumate cărţi cu abilităţi în vederea obţinerii acestui aspect.


Creşterea nivelului paladinului

TMkYguC.png

Puteşi creşte nivelul curent al paladinului prin patru metode diferite, descrise în continuare. Nivelul maxim la care poate ajunge fiecare paladin este egal cu 30. De fiecare dată când paladinul atinge un nou nivel veţi câştigă o carte cu abilităţi. Aveţi în vedere faptul că puteţi obţine maxim 30 de cărţi per paladin, drept urmare, aveţi grijă să le utilizaţi cu atenţie pentru întregul arbore de abilităţi!

În pagina aferentă paladinului, există o bară de progres aferentă punctelor de experienţă acumulate şi necesare pentru ca paladinul respectiv să atingă următorul nivel. Paladinul tău poate câştiga experienţă prin diferite acţiuni, după cum urmează:


 • Luptă
Câștigați XP pentru un paladin de fiecare dată când acesta atacă sau apără un sat. Paladinul nu își va pierde punctele de experiență acumulate în condițiile în care va pieri pe câmpul de luptă.
Numărul punctelor de experiență obținute în urma unui atac lansat în exterior sau în urma apărării satului împotriva unor astfel de atacuri, depinde de tipul și numărul de unități învinse.
Paladinul nu va obține XP prin apărarea împotriva propriilor atacuri sau atacând propriile sate
 • Suport
Un paladin poate câștiga experiență prin apărarea satelor deținute de alți jucători, fie singur, fie însoțit de alte trupe. Numărul punctelor de experiență depinde de timpul petrecut în satul sprijinit, de numărul total de trupe proprii în satul sprijinit și de cantitatea trupelor de atac distruse în timpul apărării. Asta presupune că paladinul va câștiga puncte de experiență chiar și în condițiile în care nimeni nu îndrăznește să atace satul sprijinit. Experiența este acordată în funcție de numărul de zile, de rezultatele din timpul luptelor dar și de cantitatea trupelor proprii ce asigură suport și care se schimbă.
Paladinul nu va obține puncte de experiență prin apărarea împotriva atacurilor lansate tot de către voi. De asemenea, paladinul nu va obține puncte de experiență dacă o construcție se finalizează la nivelul satului sprijinit, având în vedere că acesta este conducătorul trupelor de apărare și nu supraveghează construcțiile.
 • Construcţii
Dacă paladinul se afla în sat pe întreaga durată a procesului de construire a unei anumite clădiri, din momentul în care a fost inițializată și până se finalizează, acesta va câștiga puncte de experiență pentru supravegherea procesului. Numărul punctelor de experiență depinde de costul construcțiilor (numărul de resurse utilizate). Un paladin ce sprijină un sat nu poate supraveghea construcțiile și, prin urmare, nu va obține puncte de experiență în această situație.
 • Antrenare pentru XP
Paladinul trebuie să se afle în satul de bază pentru a fi antrenat. Pe parcursul acestui proces, paladinul nu este disponibil pentru alte activități. Antrenarea necesită resurse pentru a avea parte de echipament adecvat. Anularea procesului de antrenare implică returnarea unui procent de 90% din resursele investite.
Dacă satul este cucerit în timp ce paladinul se află în proces de antrenare, acesta moare. Când un paladin moare, antrenarea este anulată și niciun punct de experiență nu va fi acordat.
Antrenament Paladin click pe poza pentru mărire )


Arborele de abilităţi


Sunt 12 abilităţi diferite ce pot fi învăţate iar fiecare abilitate prezintă 4 nivele (48 nivele total), acestea fiind împărţite în 3 secţiuni ale arborelului şi 4 straturi ce pot fi modificate din punct de vedere al nivelului. Pentru a debloca următorul nivel paladinul trebuie să atingă diferite valori după cum urmează:

 • Nivel 1 de abilitati -> Paladinul trebuie să fie la nivelul 1 pentru deblocare
 • Nivel 2 de abilitati -> Paladinul trebuie să fie la nivelul 4 pentru deblocare
 • Nivel 3 de abilitati -> Paladinul trebuie să fie la nivelul 16 pentru deblocare
 • Nivel 4 de abilitati -> Paladinul trebuie să fie la nivelul 24 pentru deblocare


 • Atac
  • Încărcare: În timp ce atacați cu paladin însoțit de topoare, acestea prezintă o putere de atac sporită. (5/10/15/30%)
  • Călărie: În timp ce atacați cu paladin însoțit de cavalerie ușoară, aceste unități prezintă o putere de atac sporită.(5/10/15/30%)
  • Distrugere: În timp ce atacați cu paladin însoțit de catapulte, acestea prezintă o eficiență sporită în privința demolării clădirilor. (5/10/15/30%)
  • Demolare: În timp ce atacați cu paladin însoțit de berbeci, aceștia prezintă o eficiență sporita în privința demolării zidului. (5/10/15/30%)
 • Apărare
  • Mânuirea sabiei: Îmbunătățește puterea de apărare a spadasinilor din satul în care paladinul staționează.(5/10/15/30%)
  • Falangă: Îmbunătățește puterea de apărare a lăncierilor din satul în care paladinul staționează.(5/10/15/30%)
  • Fortificație: Clădirile sunt mai puțin vulnerabile în cazul atacurilor cu arme de asalt atunci când paladinul staționează în sat.(10/20/30/50%)
  • Ulei fierbinte: Mărește eficiența zidului din satul în care paladinul staționează.(3/6/9/15%)
 • Sat
  • Motivație: Mărește producția de resurse în satul în care paladinul staționează. (3/6/9/15%)
  • Arhitectură: Permite construirea mai rapidă a clădirilor atunci când paladinul staționează în sat. (3/6/9/15%)
  • Instrucție: Permite recrutarea rapidă a unităților atunci când paladinul staționează în sat. (3/6/9/15%)
  • Convingerea: Îmbunătățește eficiența atacurilor cu nobili atunci când paladinul staționează în sat. (Paladinul trebuie să fie în satul de unde se atacă atunci când comanda ajunge la destinație și nu în armata atacatoare.) (+2 / +4 / +6 / + 10 pierdere la nivel de adeziune)


Veţi putea consuma cărţile cu abilităţi prin upgradarea arborelui aferent fiecărui paladin. Sunt două metode diferite prin care puteţi utiliza cărţile de abilităţi: dând click pe pictograma corespunzătore din cadrul arborelui de abilităţi sau dând click pe cartea ce doriţi să o utilizaţi direct din pagina de inventar.

Paladin skills - Privire Generala ( click pe poza pentru mărire )


Abilitati( click pe poza pentru mărire )


Respecializarea

Paladinul poate fi respecializat. Acest demers conduce la returnarea tuturor cărţilor investite şi a punctelor aferente abilităţilor având astfel posibilitatea să le alocaţi după cum consideraţi necesar. Acest lucru vă va costa însă un anumit număr de puncte premium, drept urmare, este recomandată alegerea unei bune strategii încă de la început!


Relocarea paladinului

Vă puteţi reloca paladinul într-un alt sat atâta timp cât acesta deţine statuie şi există suficient spaţiu în fermă. Relocarea paladinului necesită o anumită perioadă de timp. Din momentul finalizării acestui proces, toate efectele asigurate de paladin vor fi active la nivelul noului sat.


Refacerea paladinului

În condiţiile în care paladinul piere în luptă, veţi putea să îl refaceţi, acest proces necesitând 6 ore pe o lume de viteză 1. Această perioadă poate fi redusă în schimbul unor puncte premium. Când paladinul este mort, toate bonusurile aferente nu vor mai fi active. Prin urmare, protejaţi-vă paladinul!