Securitate cont

De la Tribalwars Wiki RO

Salt la: navigare, căutare

Securitatea Contului

Aici poţi găsi informaţii importante despre securitate, în cadrul Triburile.

* Parola contului tău va fi salvată doar într-un format criptat. Este imposibil de descifrat o parolă, folosind forma încriptată a parolei. Dar, cu toate acestea, sunt câteva posibilităţi prin care altcineva îţi poate afla parola.

* Ai selectat o parola care poate fi ghicită uşor.

* Te-ai logat în contul tău dintr-un loc public, acolo unde ai salvat parola. De asemenea, este posibil ca cineva să te urmărească, în timp ce îţi introduci parola.

* Ai fost victima unei fraude.


Iată câteva sfaturi despre cum să eviţi astfel de situaţii. Ele pot suna un pic caraghios, dar ştim din experienţă câţi jucători ne-au cerut ajutorul, prin sistemul de suport, în cazuri similare.

- Parola nu are voie să fie numele tău. Nu este indicată nici o parolă de forma "1234" sau " parola". Cel mai sigur este dacă faci o combinaţie de un cuvânt cu o cifră. Sau poţi pune de exemplu semnul "!" în mijlocul unui cuvânt...acest lucru ar fi de ajuns deja pentru ca parola ta să fie mai sigură.

- Atunci când te loghezi din locuri publice, cum ar fi şcoala sau un Internet-Café, este important să nu selectezi opţiunea “Păstrează-mă logat”. Întotdeauna să alegi să nu memorezi parolele. Trebuie să mai fii atent ca nimeni să nu te urmărească, atunci când introduci parola.

- Nimeni din cadrul Team Triburile nu îţi va cere vreodată parola. Ori de câte ori vi se cere parola, trebuie să anunţaţi Suportul. Doar în câteva cazuri izolate ţi se va cere să introduci parola pe siteuri externe, caz în care se cere o "Autentificare externă". Este important ca în acest caz să verifici adresa, care trebuie să fie de genul www.triburile.ro. Orice diferenţă faţă de această adresă trebuie imediat raportată. Siteurile care folosesc loginul extern nu primesc parola. Un exemplu pentru un astfel de site este TWplus:Dacă doreşti să scri ceva trebuie întâi să te înregistrezi.

- Niciodată să nu foloseşti aceeaşi parolă pentru mai multe siteuri. Este foarte important să nu foloseşti aceeaşi parolă, ca şi pentru adresa de mail. Dacă vei pierde controlul asupra adresei de mail, se pot întâmpla altele, mai grave. În acest caz, nu vei mai putea folosi e-mailul pentru recuperarea sau schimbarea parolei.

Modificare Parola


Parola.png

Modificarea de parolă se face din meniul: Setări - Modificarea parolei.
Aici îţi poţi modifica parola. Introdu-ţi parola veche şi parola noua. Parola noua trebuie reluată pentru siguranţă.

Dacă ţi-ai uitat parola veche, ai posibilitatea să ceri una nouă prin Parolă uitată

Parola nouă va fi pe toate lumile schimbată şi este după modificare imediat valabilă, nu mai trebuie să fie confirmată prin e-mail.

Modificare adresa email


Mail.png

Modificarea adresei de email se face din meniul: Setări - Adresa e-mail
Vei primi un e-mail la adresa noua, pe care trebuie să o confirmi. Şi la adresa veche va fi expediat un e-mail prin care ai posibilitatea în următoarele 14 zile să-ţi retragi modificarea. În această perioadă adresa de e-mail nu mai poate fi modificată din nou.

Vizualizare logari

Accesând meniul: Setări - Login.
Pe pagina aceasta poţi vedea când au fost făcute loginuri sau încercări de login greşite în contul tău. Dacă descoperi că cineva a încercat să pătrundă în mod ilegal în contul tău, trebuie să-ţi modifici imediat parola. Adressa IP se schimbă în general când intri din nou în internet. Aveți posibilitatea de a vizualiza ultimele 20 de logari cât și ultimele 10 logări greșite.